fredag 31 augusti 2012

Ett typiskt sommaruppdrag inkom; Kapellreparation!
 
Som tidigare inlägg förtäljt har min ateljé varit under reparation. Vi fick i föreningen Designformation dock en ersättningslokal och ett uppdrag bestod av reparation av ett båtkapell.

Jag använder en äldre symaskin av märket Pfaff. Mirakelmaskinen klarar hela 6 lager av det redan mkt kraftiga materialet kapellväv. Detta kapell hade hål lite här och var och för att variera färgskalan lite valdes en annan färg (ljusgrå impregnerat fr Asperö Handels i Frölunda, http://www.aspero.se/) på "lapparna".

Det "jobbiga" med denna typen av sömnad är egentligen inte det kraftiga materialet utan mer att tygstycket är så oflexibelt och skrymmande, man måste bemästra dens egna vilja till styrsel och fördelen är väl armmuskelrna man får. (förstår att segelmakeri har gigantiska golv till bord och sitter nersänkt i hål när de syr...)



Uppdraget bestod även av sömnad av nya vindskydd längsgående båten. Även här en mix av tygfärgerna endast för estetiskt syfte. Kapten på båten vill koppla av i sommar med bekvämligheten utav lite ölhållare som ses nedan. En stum nätväv även den från Asperö Handels.

 
Slutligen hamras ölgetter på plats.

 
Bild på slutmonteringen på båten läggs upp senare!
 
/FormA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar